Recept voor garnalencocktail met limoendressing
19 mei 2014
Krijg je mensen over de vloer, of ben je op zoek naar een lekker voorgerechtje? Een garnalencocktail doet het altijd goed!
Krijg je mensen over de vloer, of ben je op zoek naar een lekker voorgerechtje? Een garnalencocktail doet het altijd goed!
Boodschappenlijstje:
- 1 limoen
- 200 g garnalen
- 10 kerstomaatjes, in kwarten
- 4 el halvanaise
- 1 tl vloeibare honing
- 4 blaadjes kropsla, in stukken gescheurd
- 1 el basilicum, in reepjes
- Ook nodig: 4 glaasjes (lage wijde coupes)
Aan de slag!
- Rasp van de limoen 1 tl groene schil. Pers de limoen uit.
- Meng in een kom de garnalen met de kerstomaatjes, 1/2 el limoensap en zout en peper naar smaak.
- Klop een dressing van de rest van het limoensap en -rasp, halvanaise, honing en zout en peper naar smaak.
- Verdeel de sla over de glaasjes, schep het garnalenmengsel erop en schep de dressing erover. Bestrooi met de basilicum.
Bereidingstijd: 10 minuten.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. Met medewerking van: Studio Bazar, Nijhof, H&M Home, Zara Home.
Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.