Placeholder

Recept voor garnalencocktail met limoendressing

Dit lekkere recept is ideaal als voorgerecht. In slechts 15 minuten staat het op tafel!

Dit lekkere recept is ideaal als voorgerecht. In slechts 15 minuten staat het op tafel!

Boodschappenlijstje:

  • 1 limoen
  • 200 g garnalen
  • 10 kerstomaatjes, in kwarten
  • 4 el halvanaise
  • 1 tl vloeibare honing
  • 4 blaadjes kropsla, in stukken gescheurd
  • 1 el basilicum, in reepjes
  • Ook nodig: 4 glaasjes (lage wijde coupes)

 

Aan de slag!

  1. Rasp van de limoen 1 tl groene schil. Pers de limoen uit.
  2. Meng in een kom de garnalen met de kerstomaatjes, 1/2 el limoensap en zout en peper naar smaak.
  3. Klop een dressing van de rest van het limoensap en rasp, halvanaise, honing en zout en peper naar smaak.
  4. Verdeel de sla over de glaasjes, schep het garnalenmengsel erop en schep de dressing erover. Bestrooi met de basilicum.

Bereidingstijd: ca. 10 min.

Tip Vervang de kerstomaatjes door in plakjes gesneden radijs.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Katinka Huiskamp. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Studio Bazar, Nijhof, Zara Home.