Placeholder

Recept voor gebakken peren met notenvulling van Laura’s bakery

Laura: “Jaren ben ik geen groot liefhebber geweest van peren, tot ik ermee ging bakken. Toen bleek ik ineens dol te zijn op peer, en sindsdien eet ik ze ook lekker uit het vuistje op. Deze gebakken peren (altijd leuk voor woordgrapjes) zijn al jaren mijn favoriete recept met dit fruit.”

Laura: “Jaren ben ik geen groot liefhebber geweest van peren, tot ik ermee ging bakken. Toen bleek ik ineens dol te zijn op peer, en sindsdien eet ik ze ook lekker uit het vuistje op. Deze gebakken peren (altijd leuk voor woordgrapjes) zijn al jaren mijn favoriete recept met dit fruit.”

(voor 4 personen)
Bereidingstijd: 30 minuten
Oventijd: 25 minuten

Ingrediënten

• 2 grote conference peren
• 2 tl kaneel
• 4-5 el honing
• 2 tl vanille-extract
• 80 g ongezouten noten
• 4 bolletjes ijs, smaak naar keuze.

Extra nodig: met bakpapier beklede bakplaat

Aan de slag

1. Halveer de peren en snijd het kontje eraf zodat ze goed blijven liggen. Met een meloenbolletjeslepel hol je het midden van de peer uit.
2. Leg de peren op de bakplaat en strooi er wat kaneel overheen, gevolgd door een beetje honing (gebruik de helft).
3. Hak de noten in kleine stukjes en vul de holtes van de peren ermee. Gebruik de rest van de honing om over de noten te verdelen.
4. Bak de peren in 25 minuten op 190 graden (boven- en onderwarmte).
5. Serveer de peren met een bolletje ijs.

Geen geduld om peren uit te hollen? In stukjes snijden en alles in een ovenschaaltje bereiden is natuurlijk ook een optie.

Bewaren: het lekkerst om direct serveren.

Lees ook: recept voor bessen-bladerdeeghapjes van Laura’s bakery