Placeholder

Recept voor gebakken vis met sinaasappeltabouleh

Een tabouleh is een frisse salade gemaakt met couscous. Het is lekker om de salade van tevoren te bereiden zodat alle smaken zich goed kunnen vermengen.

Een tabouleh is een frisse salade gemaakt met couscous. Het is lekker om de salade van tevoren te bereiden zodat alle smaken zich goed kunnen vermengen.

Hoofdgerecht voor 4 personen.

 

 

Boodschappenlijstje:

  • 4 stevige witte visfilets (à 150 g), bijv. schelvis of tilapia
  • 2 el olijfolie
  • bloem, om te bestrooien

Voor de tabouleh

  • 300 g couscous
  • 40 g pijnboompitten
  •  2 sinaasappels
  • 3 tomaten
  • 75 g rucola
  • sap van 1 citroen
  • 4 el olijfolie
  • 3 bosuitjes, fijngesneden

Aan de slag!

  1. Maak eerst de tabouleh.
  2. Wel of kook de couscous volgens de gebruiksaanwijzing.
  3. Rooster intussen de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
  4. Zet even apart.
  5. Pel de sinaasappels en verwijder het wit.
  6. Verdeel ze in partjes en snijd ze in kleine stukjes.
  7. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes.
  8. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
  9. Snijd de rucola fijn.
  10. Maak de couscous los met een vork en meng er het citroensap en de olie door.
  11. Schep er vervolgens de pijnboompitten, sinaasappels, tomaten, rucola en bosui door.
  12. Breng de salade op smaak met zout en peper.
  13. Bestrooi de visfilets met zout en peper en wentel ze door wat bloem.
  14. Verhit de olie in een koekenpan en bak de visfilets 2 à 3 minuten per kant tot ze gaar en goudbruin zijn.
  15. Serveer met de tabouleh.

Bereidingstijd: ca. 30 minuten.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: &Klevering-zuid, Ikea, Nijhof, Studio bazar.