Recept voor gegratineerde gehaktballetjes
28 februari 2015
Dat wordt een lekker avondmaal met deze gegratineerde gehaktballetjes. Serveer ze met een knapperige ciabatta.
Dat wordt een lekker avondmaal met deze gegratineerde gehaktballetjes. Serveer ze met een knapperige ciabatta.
Hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 2 el olijfolie
- 400 g rundergehaktballetjes
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 2 blikken gepelde tomaten
- 3 el basilicum, in reepjes
- 1 bol mozzarella, in plakjes
- 3 el parmezaanse kaas, geraspt
- Extra: ovenschaal (inhoud 1,5 l), ingevet
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie.
- Bak de gehaktballetjes 5 min. en schep ze in de ovenschaal.
- Fruit in het bakvet de ui met de knoflook.
- Voeg de blikken tomaat toe en druk ze met een spatel klein.
- Laat tot een dikke tomatensaus inkoken.
- Voeg de basilicum met zout en peper naar smaak toe.
- Schep de tomaten-basilicumsaus over de gehaktballetjes.
- Verdeel er de mozzarella over en bestrooi met de parmezaanse kaas.
- Gratineer de gehaktballetjes in de voorverwarmde oven ± 20 min., tot de kaas is gesmolten en begint te kleuren.
Tip: Lekker met knapperige ciabatta en een royale groene salade met rucola, olijven en geroosterde pijnboompitten.
Bereidingstijd: 20 minuten.
Oven: 20 minuten.
Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl
Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink