Recept voor gegratineerde ravioli met broccoli
13 juli 2014
Zin in een andere pasta dan normaal? Kies eens voor ravioli en beleg met broccoli en mozzarella. Succes gegarandeerd!
Zin in een andere pasta dan normaal? Kies eens voor ravioli en beleg met broccoli en mozzarella. Succes gegarandeerd!
Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 500 g vegetarische koelverse ravioli naar keuze (bijv. met funghi porcini)
- 400 g broccoli, in kleine roosjes
- 400 ml Italiaanse traditionele tomatenpastasaus (kant-en-klaar)
- 2 bollen mozzarella, in plakjes
- 50 g geraspte grana padano
- evt. 2 el grofgehakte bladpeterselie
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de ravioli volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, kook de laatste 2 minuten de broccoliroosjes mee.
- Giet pasta en broccoli af en meng in een ingevette ovenschaal met de tomatensaus.
- Verdeel er de mozzarella en grana padano over. Bak het gerecht in het midden van de oven ca. 10 minuten tot de kaas is gesmolten.
- Zet dan de ovengrill nog even aan en gratineer de bovenkant in 1-2 minuten goudbruin.
- Bestrooi eventueel met peterselie.
Bereidingstijd: 10 minuten, plus 12 minuten oventijd.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink. M.m.v. Portazul, Studio bazar, Dille & Kamille, Zara-home, Bedazzle, Ikea.
Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.