Recept voor gegratineerde scholrolletjes met ovenpeentjes
6 april 2015
Met dit heerlijke gerecht sluit je het lange weekend goed af.
Met dit heerlijke gerecht sluit je het lange weekend goed af.
Hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 1 bos bospeen
- 2 el olijfolie
- 2 tl grof zeezout
- 4 scholfilets
- 125 ml crème fraîche
- 2 tl mierikswortel (potje)
- 100 g geraspte jonge kaas
- 1 el dille, fijngehakt
- 300 g witte rijst
- Extra: bakplaat bekleed met bakpapier, ingevette ovenschaal
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
- Snijd de peentjes van de bos; laat een stukje van 2 cm groen aan de peentjes zitten.
- Schrap ze of schil ze met een dunschiller.
- Halveer dikke penen in de lengte.
- Schep de worteltjes op de bakplaat om met de olijfolie.
- Strooi er het zeezout over.
- Rooster ze in de voorverwarmde oven in 25 minuten beetgaar.
- Snijd de scholfilets in de lengte door.
- Bestrooi de filets met zout en peper naar smaak en rol ze op.
- Steek een cocktailprikker door de visrolletjes en zet ze in een ovenschaal.
- Meng de crème fraîche met de mierikswortel, de kaas en de dille.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Verdeel de mieriksroom over de scholrolletjes.
- Zet de ovenschaal de laatste 15 minuten bij de peentjes in de oven.
- Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen.
- Verdeel de scholrolletjes met de bospeentjes over 4 borden. Geef er de rijst bij.
Bereidingstijd: 30 minuten.
Oventijd: 25 min.
Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl
Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.