Recept voor gegratineerde venkel
19 maart 2015
Met venkel kun je alle kanten op: soep, salade en zelfs thee. Dit recept past prima bij een gebakken kipfiletje!
Met venkel kun je alle kanten op: soep, salade en zelfs thee. Dit recept past prima bij een gebakken kipfiletje!
Bijgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 3 venkelknollen
- 2 sneeën oud witbrood, zonder korst
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 2 el gemengde fijngehakte verse kruiden (bijv. tijm, rozemarijn, oregano)
- olijfolie om te besprenkelen
- Extra: keukenmachine.
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de venkelknollen elk in 4 parten en verwijder de harde kernen en stelen.
- Kook de stukken venkel in water met wat zout ca. 15 minuten tot ze beetgaar zijn.
- Maal intussen het brood in een keukenmachine tot kruim.
- Meng het kruim met de knoflook, fijngehakte kruiden en zout en peper.
- Giet de venkel af en laat uitlekken.
- Leg de venkel in een passende ovenschaal en strooi er het broodmengsel over.
- Sprenkel er flink wat olijfolie over en zet de ovenschaal 10-15 minuten in de oven tot de bovenkant mooi goudbruin en krokant is.
Tip: Lekker bij gebakken kipfilet.
Bereidingstijd: 15 minuten, plus ca. 15 koken en ca. 15 minuten bakken
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: Ikea, Nijhof woonwarenhuis, Studio bazar.