Recept voor gegrild ijs
10 november 2012
Door eiwit te kloppen, komen er piepkleine luchtbelletjes in. Als je ijs nu helemaal met dit eiwitschuim bedekt, werkt het schuim als een isolatiedekentje. Het laagje eiwitschuim erboven en de cake eronder zorgen er dus voor dat het ijs onder de hete grill koud blijft!
Door eiwit te kloppen, komen er piepkleine luchtbelletjes in. Als je ijs nu helemaal met dit eiwitschuim bedekt, werkt het schuim als een isolatiedekentje. Het laagje eiwitschuim erboven en de cake eronder zorgen er dus voor dat het ijs onder de hete grill koud blijft!
Voor ca. 8 personen.
Boodschappenlijstje:
- 3 eiwitten
- 100 g witte basterdsuiker
- 1 literbak aardbeienroomijs, bijvoorbeeld ‘strawberry cheesecake’
- 1 cake
Aan de slag!
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
- Klop de eiwitten in een schone kom met een mixer helemaal stijf.
- Klop de suiker er in gedeeltes door.
- Snijd van de cake in de lengte 2 dunne plakken en leg die naast elkaar op een bakblik.
- Haal het deksel van het ijs, maar laat het ijs tot het laatst in de vriezer!
- Leg het deksel op de cake en snijd de uitstekende stukken cake weg.
- Neem dan het ijs uit de vriezer en stort het op de cake. Spatel het eiwit erover, waarbij je ervoor zorgt dat het ijs helemaal bedekt is.
- Zet het geheel dicht onder de grill en bak het eiwit in 2-3 minuten bruin.
- Neem het uit de oven en serveer het ijs direct.
Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Ingmar Niezen. Styling: Desirée van Dijk.