Placeholder

Recept voor gegrilde albacore tonijn met een salade van avocado, rode ui en sojadressing

Deze albacore tonijn, oftewel witte tonijn, heeft een zachte en milde smaak. Een paar ingrediënten zijn al genoeg om deze vis heerlijk te laten smaken.

Deze albacore tonijn, oftewel witte tonijn, heeft een zachte en milde smaak. Een paar ingrediënten zijn al genoeg om deze vis heerlijk te laten smaken.

Hoofdgerecht voor 4 personen

Boodschappenlijstje:
-2 el sojasaus
-1 el rijstazijn
-1 el honing
4 el sesamolie
4 albacore tonijnsteaks (à 125 g)
olijfolie
zout en peper
1 zak gemengde sla (200 g)
1 rode ui, gehalveerd en in dunne plakjes gesneden
2 avocado's, in plakjes gesneden

Maak eerst de dressing door de sojasaus, rijstazijn, honing en sesamolie in een kom te klutsen. Zet 2 eetlepels van de dressing apart. Kwast de tonijnsteaks met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Verhit een grillpan en gril de tonijnsteaks in 2-3 minuten per kant. Verdeel de sla, rode ui en plakjes avocado over de borden en schenk de dressing (behalve de 2 eetlepels) over elke portie. Leg de gegrilde tonijnsteaks op de sla en verdeel de 2 eetlepels dressing over de tonijnsteaks.

Bereidingstijd: ca. 10 minuten

Tip: Laat de tonijn op kamertemperatuur komen voordat je hem gaat bereiden.

Productie: Tessa Klösters. Recept: Paola Westbeek. Foto: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Met medewerking van: Ikea, Nijhof, Dille & Kamille, Zara Home, H&M Home.