Placeholder

Recept voor Gegrilde groentelasagne met zachtfrisse ricotta

Vegetarisch en héél lekker!

Vegetarisch en héél lekker!

Ingrediënten
1 courgette, in plakjes
• 1 aubergine, in plakjes
• 1 rode of gele paprika, in reepjes
• 2 rode uien, in partjes • 3-4 el olijf- olie
• 2 tl gedroogde oregano
• 1 l gezeefde tomaten
• 3 teentjes knoflook, geperst
• 1 el verse tijmblaadjes
• 1 bakje ricotta (250 g)
• 250 g lasagnebladen
• 1 el pijnboompitten

Extra nodig: grillpan

Bereiding
Verwarm de oven voor tot 200oC. Schep in een schaal de courgette, aubergine, paprika en ui om met de olijfolie en oregano. Verhit een grillpan en gril de groenten in porties in 4-5 minuten beetgaar. Verwarm intussen de gezeefde tomaten met de knoflook en de helft van de tijm. Meng tweederde van de ricotta door de saus en breng op smaak met zout en peper. Maak in een ingevette ovenschaal lagen met de saus en de gegrilde groenten: begin en eindig met een laagje saus. Verdeel de rest van de ricotta in kleine beetjes erover. Bestrooi met de pijnboompitten, de rest van de tijm en peper naar smaak. Bak de lasagne in de voorverwarmde oven in 30-35 minuten gaar.

Bereidingstijd: 30 minuten
Oventijd: 30-35 minuten