Recept voor gegrilde kip-kebabs
4 augustus 2011
Deze spiesen zijn heerlijk van de barbecue, maar je kunt ze ook binnen onder de ovengrill of in de grillpan bereiden.
Deze spiesen zijn heerlijk van de barbecue, maar je kunt ze ook binnen onder de ovengrill of in de grillpan bereiden.
Hoofdgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 500 g kipfilet, in blokjes
- 2 tenen knoflook, geperst
- 1 el Griekse of Turkse yoghurt
- 1 el citroensap
- 1 tl grove mosterd
- 0,5 tl gemalen kardemom
- 0,5 tl gemalen geelwortel (koenjit)
- blaadjes van 2 takjes munt, grof gehakt
- radijsjes, plakjes komkommer, citroen en ringen rode ui om erbij te serveren.
Extra: 4 metalen spiesen.
Aan de slag!
- Meng in een kom de blokjes kip met de yoghurt, de knoflook, het citroensap, de mosterd, de kardemom, geelwortel en een halve theelepel zout.
- Laat de kip minimaal 30 minuten marineren.
- Rijg de kip aan spiesen en gril ze op de barbecue, in de ovengrill of in de grilpan in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar.
- Strooi er de munt over.
- Serveer de spiesen met de radijsjes, komkommer, ui en citroen.
Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk.