Placeholder

Recept voor gegrilde mozzarellasandwich met parmaham

Op zoek naar een lekkere lunch? De combinatie van ham, tomaat en mozzarella is overheerlijk!

Op zoek naar een lekkere lunch? De combinatie van ham, tomaat en mozzarella is overheerlijk!

Lunchgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 4 niet te kleine ciabatta’s
  • 1 teen knoflook
  • 4-6 plakjes parmaham
  • 2 bollen mozzarella, uitgelekt en in plakjes
  • 1 vleestomaat, in dunne plakken
  • 1 blik artisjokharten (400 g), uitgelekt en in vieren
  • een handje verse oregano
  • olijfolie om te besprenkelen
  • Extra: bbq met deksel

Aan de slag!

  1. Snijd de ciabatta’s open. Besprenkel ze met olijfolie en rooster de snijkanten op de grill goudbruin.
  2. Wrijf de geroosterde kanten in met de teen knoflook. Beleg de onderste helften van de ciabatta met de ham, plakjes mozzarella, tomaat, artisjok en oregano. Bestrooi met zout en versgemalen peper.
  3. Leg de bovenste helften ciabatta erop en druk goed aan.
  4. Leg de gevulde broodjes op de grill en bak ze op matig vuur met de deksel erop tot de kaas is gesmolten.

Bereidingstijd: 15 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes, Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski