Recept voor gegrilde tonijnsteak met tagliatelle
28 maart 2012
Deze heerlijk frisse tagliatelle met gegrilde tonijnsteak is supergezond! Houd je niet zo van tonijn? Vervang het dan door zalmfilet.
Deze heerlijk frisse tagliatelle met gegrilde tonijnsteak is supergezond! Houd je niet zo van tonijn? Vervang het dan door zalmfilet.
Bereidingstijdingstijd: ca. 20 minuten
Ingrediënten
• een klont boter
• 1 teen knoflook, fijngehakt
• 200 ml crème fraîche
• sap en geraspte schil van 1/2 (biologische) citroen
• 400 g tagliatelle
• 200 g doperwten (vers of diepvries)
• 4 kleine tonijnsteaks (Albacore met MSC-keurmerk)
• olijfolie om te bestrijken
• een flinke hand basilicum, grof gehakt
Probeer ook eens deze pasta pesto met tonijn
Aan de slag
1. Verwarm de boter in een pannetje en fruit de knoflook 1 minuut.
2. Voeg vervolgens de crème fraîche, het citroensap en het citroenraspsel toe en roer de saus door. Voeg wat zout en peper toe en haal daarna de pan van het vuur.
4. Kook in een pan met ruim kokend water en wat zout de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar – kook de laatste 4 minuten de doperwten mee. Verwarm intussen een grillpan voor.
5. Bestrijk de tonijnsteaks dun met olie en bak ze in de hete pan ca. 2 minuten per kant. Bestrooi de tonijn met zout en versgemalen peper.
6. Giet de pasta en erwten af, maar bewaar enkele eetlepels van het kookvocht.
7. Meng daarna in een voorverwarmde schaal de pasta en groenten met de citroensaus en de basilicum.
8. Maak de pasta eventueel nog wat smeuïger met het achtergehouden kookvocht. Breng daarna op smaak met zout en peper. Verdeel de pasta over vier voorverwarmde borden en leg op elk bord een tonijnsteak.
Tip: Deze tagliatelle is lekker met een frisse salade.
Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Ikea, Nijhof en Studio bazar.
Houd je niet zo van tonijn? Probeer dan deze tagliatelle met gerookte zalm.