Recept voor gegrilde zalm met sesamdressing
4 augustus 2011
Dat zalm gezond is, dat wist je waarschijnlijk al. Maar wist je ook dat gember heel erg gezond is? Deze twee ingrediënten samen vormen een heerlijk, verantwoord gerecht!
Dat zalm gezond is, dat wist je waarschijnlijk al. Maar wist je ook dat gember heel erg gezond is? Deze twee ingrediënten samen vormen een heerlijk, verantwoord gerecht!
Hoofdgerecht voor 2 personen
Boodschappenlijstje:
- 1 stukje verse gember van ca. 3 cm
- 1,5 el sojasaus
- 2 zalmfilets van ca. 125 g
- 5 lente-uitjes
- 1 tl azijn
- 1 tl sesamolie
- 1 tl geroosterd sesamzaad
Aan de slag!
- Schil de gember en rasp hem op een fijne rasp.
- Meng er een halve el sojasaus door en wrijf de zalm in met het mengsel.
- Maak de lente-uitjes schoon, snijd het donkergroene blad eraf en snijd de stengels in twee stukken.
- Klop voor de dressing de rest van de sojasaus met de sesamolie, azijn en sesamzaad door elkaar.
- Verhit een grillpan voor tot hij heel heet is.
- Bestrijk de pan met een beetje olie.
- Rooster de vis en de lente-uitjes in de pan in 6-8 minuten bruin.
- Keer de lente-uitjes regelmatig en de vis halverwege.
Serveer de vis met de lente-ui en sesamdressing met rijst en peultjes.
Recept: Mirjam Bakker- van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Ingmar Niezen. Styling: Isabel van der Horst