Recept voor gehakt-preischotel met ananas
19 januari 2015
Deze preischotel is lekker met gehakt, maar kan ook met kip of vegetarisch gehakt gemaakt worden om ‘m zo naar jouw smaak aan te passen.
Deze preischotel is lekker met gehakt, maar kan ook met kip of vegetarisch gehakt gemaakt worden om ‘m zo naar jouw smaak aan te passen.
hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 2 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 300 g rundergehakt
- 2-3 tl kerriepoeder
- 3 preien, in ringetjes
- 1 blikje ananasstukjes op siroop (227 g)
- 800 g aardappelschijfjes
- 150 g geraspte jonge kaas
- Extra: ingevette ovenschotel
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Verhit in een hapjespan de olie. Fruit de ui. Voeg het gehakt toe en bak in 3 min. rul en bruin. Bestrooi met de kerriepoeder en bak 1 min. mee.
- Voeg de prei toe en bak de ringetjes in 4-5 min. knapperig gaar.
- Schep de ananasstukjes met een scheutje siroop toe en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep het prei-gehaktmengsel in de ovenschaal.
- Verdeel er de aardappelschijfjes over. Bestrooi met de kaas.
- Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven in 25-30 min. goudbruin en gaar.
Tip Maak de preischotel ook eens met kip- of vegetarisch gehakt.
Bereidingstijd: 20 minuten.
Oventijd: 25-30 minuten.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Katinka Huiskamp. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Dille & Kamille, Bedazzle, Zara Home, Studio Bazar.