Recept voor gehaktballetjes met satésaus
12 januari 2014
Deze gehaktballetjes zijn snel gemaakt en erg lekker. Wil je ze ’s avonds op tafel zetten? Dan kun je de gehaktballetjes ’s middags al maken, want koud zijn ze ook heerlijk! Mmmmm….
Deze gehaktballetjes zijn snel gemaakt en erg lekker. Wil je ze ’s avonds op tafel zetten? Dan kun je de gehaktballetjes ’s middags al maken, want koud zijn ze ook heerlijk! Mmmmm….
Recept voor circa 6-8 gehaktballetjes
Boodschappenlijstje:
- 150 gram (mager) rundergehakt
- half rood uitje
- scheutje ketjap
- 1 ei
- 1 teentje knoflook
- 4-6 eetlepels paneermeel of 2/3 beschuitjes
- satesaus
- half theelepeltje paprikapoeder
- 1/4 theelepel chilipoeder
Aan de slag!
- Snipper het uitje en snijd het teentje knoflook fijn.
- Meng in een kom het gehakt met de eieren, de kruiden, het paneermeel, ketjap, ui en knoflook.
- Vorm vervolgens met je handen circa 6 tot 8 kleine gehaktballetjes.
- Verwarm een scheutje olie in een pan (of boter of een combinatie) en bak vervolgens je gehaktballetjes in circa 6 tot 10 minuten gaar.
- Het hangt er natuurlijk vanaf hoe groot je gehaktballetjes zijn.
- Draai de gehaktballetjes regelmatig om zodat ze overal mooi bruin worden.
- Maak ondertussen de satesaus en serveer de gehaktballetjes met een de satesaus.
Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com
Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl