Recept voor gehaktschotel met mosterdpuree
Tekst: Vriendin
16 juli 2014
Weer eens zin in een ovenschotel? Probeer deze ovenschotel met gehakt, tomatenpuree en mosterd!
Weer eens zin in een ovenschotel? Probeer deze ovenschotel met gehakt, tomatenpuree en mosterd!
Hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 1 el olijfolie
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 400 g rundergehakt
- 1 el Provençaalse kruiden
- 400 g verse panklare roerbakgroenten (bijv. champignon roerbakmix van Albert Heijn)
- 1 blikje tomatenpuree
- 2 el grove mosterd
- 2 schaaltjes koelverse aardappelpuree (450 g)
- 75 g geraspte belegen kaas
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 200°C. Verwarm de olie in een ruime pan en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg het gehakt en de kruiden toe en bak mee tot het rul ziet.
- Voeg de roerbakgroenten toe en bak 2-3 minuten mee.
- Meng er de tomatenpuree door en voeg een klein scheutje water toe.
- Laat het gehakt ca.10 minuten op matig vuur stoven.
- Schep het gehaktmengsel in een ingevette ovenschaal.
- Meng de mosterd door de puree en bestrijk het gehakt ermee. Strooi de kaas erover en bak het gerecht in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin.
Bereidingstijd: 15 – 20 minuten, plus 20 – 25 minuten oventijd.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink. M.m.v. Portazul, Studio bazar, Dille & Kamille, Zara-home, Bedazzle, Ikea.
Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.
Meer van Vriendin