Placeholder

Recept voor gehaktschotel met olijven en rozijnen

Lekker makkelijk in één pan: gehaktschotel.

Lekker makkelijk in één pan: gehaktschotel.

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:
-1 el olijfolie
-1 ui, fijngesneden
-2 teentjes knoflook, in plakjes gesneden
-400 g rundergehakt
-1 ½ tl gemalen komijn 
-2 tl gedroogde oregano
-zout en peper
-125 ml witte wijn
-1 zakje (180 g) groene olijven met piment
-60 g kappertjes
-3 el rozijnen
-140 g tomatenpuree

-1 grote aardappel (250 g), geschild en in blokjes gesneden
blikje mais (150 g)
-fijngesneden peterselie

Aan de slag:
Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Zet het vuur hoger, voeg het gehakt toe en bak in 6 minuten rul met de komijn, oregano en zout en peper naar smaak. Voeg de witte wijn, groene olijven, kappertjes, rozijnen en tomatenpuree aan het gehakt toe. Zet het vuur lager, leg een deksel op de pan en laat alles 15 minuten pruttelen, roer af en toe. Voeg daarna 200 ml water en de aardappelblokjes toe, leg het deksel op de pan en laat de gehaktschotel nog 8-10 minuten koken, totdat de aardappels net gaar zijn. Haal de pan van het vuur en roer de mais door de picadillo. Garneer met de peterselie. Serveer met witte rijst of tortilla’s.

Bereidingstijd: 40 minuten

Tip: Zonder aardappel is picadillo een heerlijke vulling voor taco’s of pasteitjes gemaakt van bladerdeeg (empanadas). Je kunt er ook tomaten mee vullen. In dat geval, laat je de picadillo maar 5 minuten koken voordat je de tomaten vult.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Dille & Kamille, Nijhof, Zara home, Ikea, Kitsch kitchen, de Weldaad.