Recept voor gehakttajine met kikkererwten
16 juli 2013
Multi-culti-koken doe je natuurlijk met een tajine! Niet in huis? Dan kun je dit recept ook maken in een braadpan.
Multi-culti-koken doe je natuurlijk met een tajine! Niet in huis? Dan kun je dit recept ook maken in een braadpan.
Hoofdgerecht, 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 2 el olijfolie
- 1 rode ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 300 g lamsgehakt
- 2 tl karwijzaad
- 1 courgette, in blokjes
- 1 blik kikkererwten (400 g), uitgelekt
- 200 ml groentebouillon (van tablet)
- 300 g couscous
- 2 el amandelschaafsel
- 100 g feta
- 1 bos platte peterselie
- 1 citroen, in partjes
Aan de slag!
- Verhit in een tajine of braadpan de olijfolie.
- Fruit de ui met de knoflook.
- Voeg het gehakt toe en bak in 3 minuten rul.
- Bak het karwijzaad 1 minuten mee.
- Schep de courgette erdoor en bak nog 2 minuten.
- Schep de kikkererwten erdoor en schenk de bouillon erbij.
- Stoof de tajine met de deksel erop 10 minuten.
- Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen.
- Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin en strooi op een bord.
- Bestrooi de gehakttajine met de feta, het amandelschaafsel en de peterselie.
- Serveer met de couscous en de partjes citroen.
Bereidingstijd: 20 minuten.
Tip Lekker met een frisse tomaten-uisalade.
Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink