Placeholder

Recept voor geitenkaasterrine met noten en verse kruiden

Dit heerlijke tussen- of nagerecht is perfect voor vegetariërs. Er zitten lekker veel noten in, zodat je aan je dagelijkse portie energie en voedingsstoffen komt.

Dit heerlijke tussen- of nagerecht is perfect voor vegetariërs. Er zitten lekker veel noten in, zodat je aan je dagelijkse portie energie en voedingsstoffen komt.

Tussen- of nagerecht, 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 350 g zachte geitenkaas, zonder korst
  • 75 g gemengde noten (bijv. walnoten, pistachenoten en amandelen)
  • 3 el fijngehakte gemengde kruiden (bijv. koriander, peterselie en basilicum)
  • stokbrood, om erbij te serveren

Extra: keukenmachine, klein bakje of mini-cakevorm (inhoud ca. 350 ml), plasticfolie.

Aan de slag!

  1. Verbrokkel de geitenkaas boven een kom.
  2. Hak de noten in een keukenmachine grof.
  3. Meng er de kruiden door.
  4. Maak het bakje of de cakevorm onder de kraan even nat en beleg met plasticfolie; laat het folie over de randen vallen.
  5. Schep eenderde van de geitenkaas op de bodem van de vorm en duw het met de bolle kant van de lepel aan.
  6. Strooi er de helft van het kruiden-notenmengsel over.
  7. Schep hier weer eenderde van de geitenkaas op en duw aan met de lepel.
  8. Maak op dezelfde manier nog een laatste laag.
  9. Duw de kaas goed in de vorm en dek af met het overhangende folie.
  10. Zet de terrine tot gebruik in de koelkast. Haal de terrine met behulp van het plasticfolie uit de vorm en keer hem op een bordje.
  11. Snijd de terrine in plakken en serveer met warm stokbrood.

Bereidingstijd: ca. 5 minuten, plus ca. 20 minuten voorbereiding.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: Ikea, & Klevering-zuid, Nijhof woonwarenhuis, Studio bazar.