Recept voor geitenkaasterrine met noten en verse kruiden
9 augustus 2012
Dit heerlijke tussen- of nagerecht is perfect voor vegetariërs. Er zitten lekker veel noten in, zodat je aan je dagelijkse portie energie en voedingsstoffen komt.
Dit heerlijke tussen- of nagerecht is perfect voor vegetariërs. Er zitten lekker veel noten in, zodat je aan je dagelijkse portie energie en voedingsstoffen komt.
Tussen- of nagerecht, 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 350 g zachte geitenkaas, zonder korst
- 75 g gemengde noten (bijv. walnoten, pistachenoten en amandelen)
- 3 el fijngehakte gemengde kruiden (bijv. koriander, peterselie en basilicum)
- stokbrood, om erbij te serveren
Extra: keukenmachine, klein bakje of mini-cakevorm (inhoud ca. 350 ml), plasticfolie.
Aan de slag!
- Verbrokkel de geitenkaas boven een kom.
- Hak de noten in een keukenmachine grof.
- Meng er de kruiden door.
- Maak het bakje of de cakevorm onder de kraan even nat en beleg met plasticfolie; laat het folie over de randen vallen.
- Schep eenderde van de geitenkaas op de bodem van de vorm en duw het met de bolle kant van de lepel aan.
- Strooi er de helft van het kruiden-notenmengsel over.
- Schep hier weer eenderde van de geitenkaas op en duw aan met de lepel.
- Maak op dezelfde manier nog een laatste laag.
- Duw de kaas goed in de vorm en dek af met het overhangende folie.
- Zet de terrine tot gebruik in de koelkast. Haal de terrine met behulp van het plasticfolie uit de vorm en keer hem op een bordje.
- Snijd de terrine in plakken en serveer met warm stokbrood.
Bereidingstijd: ca. 5 minuten, plus ca. 20 minuten voorbereiding.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: Ikea, & Klevering-zuid, Nijhof woonwarenhuis, Studio bazar.