Recept voor gekookte broccoli met een kaas-dillesaus
Tekst: Vriendin
4 augustus 2011
Dit recept voor broccoli met kaas-dillesaus is een smaakvol bijgerecht vol vitaminen!
Dit recept voor broccoli met kaas-dillesaus is een smaakvol bijgerecht vol vitaminen!
Bijgerecht
Boodschappenlijstje:
- 2 stronken broccoli
- 125 ml crème fraîche
- 100 g blauwe kaas, verbrokkeld
- 1 el kappertjes
- 2 el fijngehakte dille
- evt. takjes dille voor de garnering
Aan de slag!
- Verdeel de stronken broccoli in vrij grote roosjes.
- Kook de broccoli in een pan met ruim water en wat zout in ca. 6 minuten beetgaar.
- Verwarm intussen op laag vuur de crème fraîche met de blauwe kaas.
- Blijf roeren tot de kaas is gesmolten.
- Meng er de kappertjes door.
- Laat de broccoli uitlekken in een vergiet en schep het in een schaal.
- Meng de dille door de warme kaassaus en schenk de saus over de broccoli.
- Garneer eventueel nog met de takjes dille.
- Lekker bij gebraden rosbief, gebakken biefstuk of een tartaartje.
Bereidingstijd: ca. 15 minuten.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk.
Meer van Vriendin
Extra
Waarom het belangrijk is om goed geïnformeerd te zijn over gezondheidsproducten
Gezondheidsproducten spelen een grote rol in ons dagelijks leven. Of het nu gaat om supplementen, natuurlijke middeltjes of cosmetische producten met gezondheidsclaims, de keuze is reuze. Maar hoe weet je wat betrouwbaar en effectief is? Betrouwbare informatie is daarbij onmisbaar. Goede bronnen waar je onafhankelijke informatie kunt vinden over medicijnen, supplementen en hun werking zoals Consumed zijn belangrijk om te gebruiken. Door je goed te informeren, kun je betere keuzes maken voor jouw gezondheid.