Recept voor gelatinepudding met zomerfruit
21 mei 2013
Een mooi, fris dessert voor na een zomerse maaltijd met vrienden: gelatinepudding met vers fruit!
Een mooi, fris dessert voor na een zomerse maaltijd met vrienden: gelatinepudding met vers fruit!
Nagerecht voor 4 personen
Dit heb je nodig
• 8 blaadjes witte gelatine
• 500 g verse fruitsalade (kant-en-klaar)
• 400 ml witte wijn
• 100 g suiker
• sap van 1 kleine citroen
• 125 ml slagroom
• 1 zakje vanillesuiker
• evt. enkele blaadjes citroenmelisse ter garnering
Extra
Puddingvorm of kom; inhoud ca. 1 liter
Ook lekker: probeer deze klassieke griesmeelpudding met bessensapsaus
Aan de slag!
1. Week de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water.
2. Verdeel het fruit over de puddingvorm of kom.
3. Verwarm de helft van de wijn op een zacht vuur tot het lauwwarm is en los de suiker erin op.
4. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze, van het vuur af, op in de warme wijn.
5. Roer de rest van de wijn en het citroensap erdoor.
6. Schenk het wijnmengsel bij het fruit in de vorm en laat het in de koelkast in minimaal 4 uur opstijven.
7. Klop de slagroom samen de vanillesuiker stijf.
8. Dompel de vorm met gelatinepudding kort in een bak met warm water.
9. Maak de zijkanten van de gelei met behulp van een scherp mes los.
10. Keer de pudding voorzichtig op een platte schaal en leg er eventueel de citroenmelisse op.
11. Serveer met de slagroom.
Ook lekker: probeer deze klassieke griesmeelpudding met bessensapsaus
Tip
Gebruik gemengde fruitsalade zonder ananas, kiwi, papaja of meloen. Deze vruchten bevatten namelijk enzymen die de ‘gelvorming’ van gelatine tegengaan.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.