Recept voor gemberkoek
4 juni 2012
Een echte lekkernij voor gemberliefhebbers!
Een echte lekkernij voor gemberliefhebbers!
Ongeveer 16 stuks.
Boodschappenlijstje:
- 150 g witte basterdsuiker
- 175 g zachte roomboter
- 2 eidooiers, losgeklopt
- raspsel van een halve citroen
- 200 g bloem
- 6 el fijngesneden gekonfijte stemgember
Extra nodig: browniebakblik, ingevet en bodem bekleed met bakpapier
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 175ºC.
- Roer de suiker, de boter, de helft van de eidooiers en het citroenraspsel door elkaar.
- Voeg de bloem toe en kneed alles tot een soepel deeg.
- Duw het deeg gelijkmatig in de vorm zodat de hele bodem ermee is bedekt.
- Bestrijk de bovenkant met de rest van het eigeel en strooi er de gember over.
- Duw de stukjes gember voorzichtig aan.
- Bak de koek in het midden van de oven in 15-20 minuten goudbruin.
- Haal hem uit de oven, laat hem afkoelen en snijd de koek in kleine blokjes.