Recept voor gepeperde biefstuk met knapperige groenten
30 december 2017
In ongeveer 20 minuten staat dit gerecht op tafel. Zo hoef je dus niet lang in de keuken te staan dit weekend.
In ongeveer 20 minuten staat dit gerecht op tafel. Zo hoef je dus niet lang in de keuken te staan dit weekend.
Hoofdgerecht voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 400 g biefstuk aan een stuk
- 3 el sojasaus
- versgemalen peper
- 3 el oosterse roerbakolie
- 3 cm verse gemberwortel
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1 rode peper
- 200 g bospeen
- 200 g peultjes
- 200 g sugarsnaps
- 1 el sesamzaad
- 100 g taugé
- 1/2 tl vijfkruidenpoeder
- 1 el gembersiroop
- 4 el korianderblad
Aan de slag!
- Snijd de biefstuk dwars op de draad in plakjes en schep er 1 1/2 el sojasaus en peper naar smaak door. Laat het vlees 15 minuten staan.
- Schil en rasp de gember. Pel en snipper de knoflook en de ui.
- Maak de peper schoon, verwijder de zaadjes en snijd hem in ringetjes. Schrap de wortels en snijd ze in plakjes. Haal de peultjes en de sugarsnaps af.
- Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan lichtbruin.
- Laat het vlees uitlekken en dep droog met keukenpapier.
- Doe 1 el olie in de wok en roerbak het vlees 2 min. op hoog vuur. Schep het vlees uit de wok.
- Roerbak de gember met de knoflook, de ui en de peper 3 minuten op halfhoog vuur in de rest van de olie. Roerbak de peultjes en de sugarsnaps 5 minuten mee.
- Roerbak de wortel 2 minuten mee. Schep de taugé erdoor.
- Voeg het vlees, de rest van de sojasaus, het vijfkruidenpoeder, de gembersiroop en 3/4 van de koriander toe en schep alles goed om.
- Garneer met de rest van de koriander en het sesamzaad. Lekker met rijst.
Bereidingstijd: ca. 20 minuten
Productie: Tessa Klösters, foto's: Peter Kooijman.