Recept voor gepofte aardappel met basilicumsaus
4 augustus 2011
Gepofte aardappels zijn zo makkelijk te maken én lekker! Je stopt ze in de oven en hebt er verder geen omkijken naar. De basilicumsaus is door het gebruik van yoghurt niet al te vet.
Gepofte aardappels zijn zo makkelijk te maken én lekker! Je stopt ze in de oven en hebt er verder geen omkijken naar. De basilicumsaus is door het gebruik van yoghurt niet al te vet.
Bijgerecht voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 4 grote pofaardappels
- 1 el olijfolie
- 3 el yoghurtmayonaise
- 2 el yoghurt
- 1 teen knoflook, geperst
- 15 g basilicum
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Boen de aardappels schoon en prik ze op enkele plaatsen met een vork in.
- Vet de aardappels rondom met olie in en leg ze ca. 1 uur en 15 minuten in de oven, tot ze vanbinnen gaar zijn en vanbuiten knapperig.
- Meng in een kommetje de mayonaise met de yoghurt en knoflook.
- Hak de basilicum fijn en meng die er doorheen.
- Snijd de aardappels van boven kruiselings tot op de helft in.
- Strooi er wat zout over en schep er wat van de basilicumsaus in.
Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Ingmar Niezen. Styling: Isabelle van der Horst