Recept voor gepofte gemberappeltjes met ijs
24 juni 2018
Deze zoete pakketjes zijn heerlijk sappig.
Deze zoete pakketjes zijn heerlijk sappig.
Nagerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 4 middelgrote handappels, bijv. elstar of jonagold
- 4 bolletjes stemgember, fijngesneden
- 4 gewelde abrikozen, fijngesneden
- 3 el rietsuiker
- 1 tl gemalen kaneel
- 4 bollen vanilleroomijs, voor erbij
- Extra: appelboor, bakpapier, bakplaat
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Verwijder met een appelboor de klokhuizen uit de appels.
- Zet elke appel op een royaal vel bakpapier.
- Meng de gember, abrikozen, rietsuiker en kaneel en vul er de appels mee.
- Vouw de pakketjes dicht en zet ze op de bakplaat.
- Bak de appels 15-20 min. in de voorverwarmde oven, tot ze zacht zijn.
- Schep aan tafel een bol vanilleroomijs in de geopende warme appelpakketjes.
Tip Voeg ook eens aan het gembermengsel 2 el rum toe.
Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 15-20 minuten
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Dille & Kamille, Nijhof, Zara Home.