Placeholder

Recept voor gepofte zoete aardappels met kipsaté

Eet eens zoete aardappels. Ze zitten vol vitamine B: goed voor huid, haar, lever en ogen. Combineer ze bijvoorbeeld met kipsaté.

Eet eens zoete aardappels. Ze zitten vol vitamine B: goed voor huid, haar, lever en ogen. Combineer ze bijvoorbeeld met kipsaté.

Bereidingstijd: 30 minuten
Oventijd: 30 minuten


Ingrediënten:

• 4 zoete aardappels
• 3 el olie (koolzaad of zonnebloem)
• kipdijfilet
• 2 el sambal
• 2 el sojasaus
• 1 tl sesamzaadjes
• 1 tl gemberpoeder
• 1 tl gemalen korianderzaad
• 1 dl dikke yoghurt
• 2 bosuitjes
• ½ rode peper
• sesamzaadjes.
Extra nodig: satéprikkers

Aan de slag:
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Boen de zoete aardappels goed schoon onder de kraan en halveer ze over de lengte. Smeer ze in met 1 eetlepel olie en bestrooi met peper en zout. Bak ze 30 minuten in de oven tot ze zacht en gaar zijn (als een satéprikker of vork er makkelijk in glijdt, zijn ze goed).
2. Snijd intussen de kipdijfilet in blokjes van 3 cm. Meng 1 eetlepel sambal met 1 eetlepel olie, sojasaus, sesamzaadjes, gemalen gember en korianderzaad. Schep de blokjes erdoorheen en laat 10 minuten marineren.
3. Meng in tussen de yoghurt met de rest van de sambal en snijd de bosuitjes en rode peper in dunne ringetjes. Verhit een grillpan op hoog vuur.
4. Rijg de blokjes kip aan stokjes en smeer ze in met de rest van de olie. Gril de satés 5 minuten en keer ze halverwege. Lepel er wat van de sambalyoghurt op en serveer ze met de satés op een schaal. Bestrooi met de rode peper en bosui.

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Erik van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur en foodstyling: Eke Mariën.

Ook lekker: 

Recept voor zoete aardappelfrieten met yoghurtdip