Recept voor geroosterd paasbrood met sinaasappel-vanilleboter
8 april 2012
Laat de zoete boter smelten op de warme sneeën paasbrood…mmm.
Laat de zoete boter smelten op de warme sneeën paasbrood…mmm.
Ontbijtgerecht voor vier personen.
Boodschappenlijstje:
- 75 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
- 1 vanillestokje
- 1 flinke el poedersuiker
- rasp van ½ sinaasappel (alleen het oranje)
- 1 kleine paasstol, in sneeën
Extra nodig: plasticfolie.
Aan de slag!
- Roer in een kommetje de boter zacht.
- Snijd het vanillestokje open en schraap er met de punt van een mes het vanillemerg uit.
- Roer het vanillemerg met poedersuiker en sinaasappelrasp door de boter.
- Schep de boter op een stuk plasticfolie en vorm er een rolletje van.
- Laat de boter in de koelkast in ca. 45 minuten opstijven.
- Verwarm de grillpan voor en bestrijk de pan dun met olie.
- Rooster de sneeën brood aan beide kanten tot er ribbeltjes op verschijnen.
- Serveer direct met plakjes koude sinaasappel-vanilleboter.
TIP: Je kunt de sneeën paasbrood eventueel ook in de broodrooster roosteren.
Credit
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.