Recept voor geroosterde aardappels met gepofte knoflook
5 juni 2012
Dit is een supermakkelijke en lekkere manier om aardappels klaar te maken. De gepofte knoflooktenen knijp je aan tafel over de aardappels uit. Heerlijk met biefstuk en sla!
Dit is een supermakkelijke en lekkere manier om aardappels klaar te maken. De gepofte knoflooktenen knijp je aan tafel over de aardappels uit. Heerlijk met biefstuk en sla!
Bijgerecht voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 800 g nieuwe aardappels
- 3 el olijfolie
- 12 tenen knoflook (ongepeld)
- 4 takjes rozemarijn
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 225ºC.
- Boen de aardappels schoon en snijd ze in partjes (schil de aardappels niet).
- Dep de aardappels met keukenpapier goed droog en leg ze in een braadslee, meng de olie er door.
- Leg de knoflooktenen en takjes rozemarijn erbij.
- Rooster de aardappels in 35-45 minuten goudbruin en gaar; schep ze regelmatig om.
- Bestrooi de aardappels met zout en peper.
- Knijp de tenen knoflook over de aardappels uit.
Let op: bereidingstijd is exclusief oventijd.Recept: Tal Maes. Foto: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.