Recept voor geroosterde aardbeien met ijs
6 mei 2015
Een bijzondere smaaksensatie, leuk om eens uit te proberen!
Een bijzondere smaaksensatie, leuk om eens uit te proberen!
Nagerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 500 g aardbeien, gehalveerd
- 1,5 el olijfolie
- 1,5 el suiker
- 4 flinke bollen vanilleroomijs
- extra vierge olijfolie
- 1 el basilicum of munt, in reepjes
- Extra: lage ovenschaal of quichevorm
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
- Schep de aardbeien in een ovenschaal of quichevorm om met de olijfolie.
- Strooi er de suiker over.
- Rooster de aardbeien in de voorverwarmde oven 15 minuten, tot de aardbeien warm en sappig zijn.
- Verdeel de geroosterde aardbeien over 4 borden.
- Schep er een flinke bol vanilleroomijs bij.
- Schenk een straaltje extra vierge olijfolie over het ijs en de warme aardbeien.
- Bestrooi met de basilicum of munt en serveer meteen.
Voorbereidingstijd: 10 minuten.
Oventijd: 15 minuten.
Bereidingstijd: 5 minuten.
Tip: Vervang de extra vierge olijfolie ook eens door basilicum- of notenolie van goede kwaliteit.