Recept voor geroosterde knoflookkip met rozemarijn en pompoen
1 juli 2014
Ziet deze kip er niet verrukkelijk uit? Door de frisse citroen en zoete pompoen is dit een heerlijk gerecht. Serveer met een salade en je hebt een complete maaltijd!
Ziet deze kip er niet verrukkelijk uit? Door de frisse citroen en zoete pompoen is dit een heerlijk gerecht. Serveer met een salade en je hebt een complete maaltijd!
Hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- Voor de kip en de marinade:
- 4 teentjes knoflook, in plakjes
- 3-4 takjes rozemarijn, in kleine toefjes
- 1 hele kip (ca. 1,5 kg)
- 1 citroen, gehalveerd
- 2 el olijfolie
Voor de pompoen en salade:
- 1 kleine flespompoen
- 200 g eikenbladslamelange (zakje)
- 2 stronkjes witlof, blaadjes losgehaald
- 6 el balsamico-dressing (flesjes)
Aan de slag!
- Duw de plakjes knoflook en toefjes rozemarijn onder het vel van de borst en poten van de kip.
- Als het vel wat strak zit, trek je het voorzichtig met een mes wat losser. Duw de citroenhelften in de holte van de kip.
- Wrijf de kip in met de olie, bestrooi met zout en peper en laat minimaal 30 minuten in de koelkast marineren, zodat de smaken kunnen intrekken.
- Snijd de pompoen in grote stukken, verwijder de zaadjes.
- Snijd de pompoen in blokjes van ca. 2 cm. Bestrooi ze met wat zout en peper.
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Leg de kip in een braadslee en rooster in ca. 1 uur gaar en goudbruin; voeg de laatste 25 minuten de blokjes pompoen toe (leg ze om de kip heen) en rooster ze mee tot ze gaar zijn.
- Meng in een schaal de sla met de witlof en balsamico-dressing.
- Serveer de salade bij de kip met pompoen.
Bereidingstijd: 25 minuten, plus 30 minuten marineren en 1 uur oventijd
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Zara Home, Dille & Kamille.