Recept voor geroosterde tomaatjes met kappertjes en mozzarella
17 augustus 2019
Lekker bijgerecht met knapperig brood, bijvoorbeeld ciabatta!
Lekker bijgerecht met knapperig brood, bijvoorbeeld ciabatta!
Bereidingstijd: 15 minuten
Oventijd: 1 uur
Ingrediënten:
4-6 romatomaten
• 500 g gemengde kerstomaatjes
• 2 tenen knoflook
• 2 ansjovisfilets
• 2 el balsamicoazijn
• paar takjes tijm
• 8 kapperappeltjes (of 1 el kappertjes)
• 4 bollen mozzarella of 500 g minimozzarella
• paar takjes basilicum.
Extra nodig: grote braadslede
Ook lekker: Recept voor tarte tatin met tomaten
Aan de slag:
1.Verwarm de oven voor op 120°C. Halveer de romatomaten en snijd de kerstomaatjes aan de onderkant kruislings in. Meng de tomaten in de braadslede.
2. Pel de knoflook en snijd in plakjes. Mix met de ansjovis, de azijn en 2 eetlepels olie. Schenk het mengsel over de tomaten en leg de takjes tijm ertussen.
3. Schuif de braadslede in de oven en rooster de tomaten 30 minuten. Schep de kapperappeltjes erdoor en rooster nog 30 minuten tot alle tomaten zacht zijn maar nog wel hun vorm hebben. Bestrooi met zout en peper naar smaak. Serveer meteen of laat afkoelen tot kamertemperatuur.
4.Halveer vlak voor serveren de uitgelekte mozzarella en verdeel over de tomaten. Garneer met blaadjes basilicum.
Meer receptinspiratie: Recept voor caprese croissantjes van Laura’s Bakery
Productie: Tessa Klösters