Recept voor gestoofde prei met witte wijn
30 januari 2015
Serveer dit bijgerecht bij biefstuk, lamskoteletjes of kabeljauwfilet voor een complete maaltijd.
Serveer dit bijgerecht bij biefstuk, lamskoteletjes of kabeljauwfilet voor een complete maaltijd.
bijgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 50 g roomboter
- 800 g prei, in stukken van 4 cm
- 125 ml droge witte wijn
- 2 el kervel, fijngehakt
Aan de slag!
- Smelt in een hapjespan de boter. Bak de prei ringen 2 min. zachtjes en zonder te kleuren in de boter. Schenk de wijn in de pan.
- Stoof de prei afgedekt in ca. 8 min.* gaar. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de prei met het stoofvocht op een schaal en bestrooi met de kervel.
- Lekker met gebakken of gegrilde biefstuk, lamskoteletjes en kabeljauw- of schelvisfilet.
* De exacte stooftijd is afhankelijk van de dikte en stevigheid van de prei.
Tip Maak deze preiklassieker af met een scheutje slagroom.
Bereidingstijd: 20 minuten.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Katinka Huiskamp. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Dille & Kamille, Bedazzle, Zara Home, Studio Bazar.