![Placeholder](https://www.vriendin.nl/wp-content/uploads/2023/09/placeholder.webp)
Recept voor gestoofde prei met witte wijn
Tekst: Vriendin
30 januari 2015
Serveer dit bijgerecht bij biefstuk, lamskoteletjes of kabeljauwfilet voor een complete maaltijd.
Serveer dit bijgerecht bij biefstuk, lamskoteletjes of kabeljauwfilet voor een complete maaltijd.
bijgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 50 g roomboter
- 800 g prei, in stukken van 4 cm
- 125 ml droge witte wijn
- 2 el kervel, fijngehakt
Aan de slag!
- Smelt in een hapjespan de boter. Bak de prei ringen 2 min. zachtjes en zonder te kleuren in de boter. Schenk de wijn in de pan.
- Stoof de prei afgedekt in ca. 8 min.* gaar. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de prei met het stoofvocht op een schaal en bestrooi met de kervel.
- Lekker met gebakken of gegrilde biefstuk, lamskoteletjes en kabeljauw- of schelvisfilet.
* De exacte stooftijd is afhankelijk van de dikte en stevigheid van de prei.
Tip Maak deze preiklassieker af met een scheutje slagroom.
Bereidingstijd: 20 minuten.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Katinka Huiskamp. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Dille & Kamille, Bedazzle, Zara Home, Studio Bazar.
Meer van Vriendin