Recept voor gestoofde tuinboontjes met salie en rozemarijn
15 april 2012
Er zijn verse tuinbonen te koop die je zelf kunt doppen. Voor het gemak kun je ook diepvries of al gedopte bonen kopen.
Er zijn verse tuinbonen te koop die je zelf kunt doppen. Voor het gemak kun je ook diepvries of al gedopte bonen kopen.
Bijgerecht voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 1 kg verse tuinbonen (of 500 g diepvries)
- 2 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 3 el olijfolie
- 3 takjes verse salie
- 2 takjes verse rozemarijn
- 2 à 3 el verse citroensap
Aan de slag!
- Dop de tuinbonen en kook ze in ruim kokend water in ca. 5 minuten gaar.
- Laat ze uitlekken.
- Pel de sjalotjes en snipper ze.
- Pel de knoflook en hak hem fijn.
- Halveer de peper, verwijder de zaadjes en hak de peper fijn.
- Verhit de olie in een braadpan en bak de ui met de knoflook en stukjes peper op laag vuur, schep het geheel af en toe om, laat de uien niet kleuren.
- Pluk intussen de salieblaadjes van de takjes en ris de rozemarijnnaaldjes van de takjes.
- Hak de kruiden fijn, schep ze door het uienmengsel en schep daar de tuinbonen door.
- Verwarm het geheel nog ca. 3 minuten op laag vuur en breng het gerecht op smaak met zout, peper en een scheutje citroensap.
Lekker met varkenshaas of karbonaadjes en aardappeltjes.
Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jaqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk.