Placeholder

Recept voor geurig gekruide kippenpootjes

Mmm… wat ruiken deze Marokkaans gekruide kippenpootjes lekker! En smaken doen ze nog beter.

Mmm… wat ruiken deze Marokkaans gekruide kippenpootjes lekker! En smaken doen ze nog beter.

Hoofdgerecht voor 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • sap van 1 citroen
  • 2 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)
  • een mespunt kaneel
  • 2 el fijngehakte koriander
  • 8 kippenpootjes (drumsticks)

Aan de slag!

  1. Meng in een kom het citroensap met de olie, knoflook, paprikapoeder, komijn, kaneel en koriander.
  2. Voeg wat zout en peper toe.
  3. Wrijf met het mengsel de kippenpootjes in en laat ze minimaal 30 minuten marineren.
  4. Verwarm de oven voor op 225ºC.
  5. Leg de kippenpootjes naast elkaar in een braadslede en rooster ze in ca. 30 minuten bruin en gaar; draai ze tussentijds enkele malen om.
  6. Lekker met een couscoussalade (zie tip).

TIP: Maak een couscoussalade:

  1. Wel 300 g couscous 10 minuten in heet water.
  2. Meng er rauwkost door, zoals blokjes komkommer, halve kerstomaatjes en blokjes paprika.
  3. Voeg citroensap, olijfolie en zout en peper naar smaak toe.

Recepten: Tal Maes. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desirée van Dijk