
Recept voor gevulde chocoladeflensjes met sinaasappel
Tekst: Vriendin
4 augustus 2011
Een mooie afsluiter voor het kerstmenu. De flensjes kun je heel goed van tevoren bakken en opwarmen vlak voordat je het toetje serveert. Heerlijk met een bol vanille-ijs.
Een mooie afsluiter voor het kerstmenu. De flensjes kun je heel goed van tevoren bakken en opwarmen vlak voordat je het toetje serveert. Heerlijk met een bol vanille-ijs.
Nagerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 150 g bloem
- 1 el cacaopoeder
- 3 dl melk
- 1 ei
- 1 sinaasappel, geschild en in partjes
- 100 g melkchocolade met amandelen en honing (bijv. toblerone), grofgehaktzonnebloemolie om te bakkenvanille-ijs om erbij te serveren (eventueel)
Aan de slag!
- Klop in een kom de bloem met het cacaopoeder, melk, ei en een mespunt zout tot een glad beslag.
- Verhit wat olie in een koekenpan en schenk er een beetje beslag in.
- Bak het flensje aan beide kanten lichtbruin.
- Bak met de rest van het beslag nog 3 mooie, dunne flensjes.
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Verdeel de partjes sinaasappel en chocolade over de flensjes.
- Rol of vouw de flensjes op en leg ze in een ovenschaal.
- Verwarm ze ca. 5 minuten in de oven tot de chocolade is gesmolten (of verwarm ze ca. 1 minuten in de magnetron).
TIP: Geef er een bol vanille-ijs bij.
Recept: Tal Maes. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desirée van Dijk.
Meer van Vriendin