Recept voor.. gevulde eieren
8 januari 2016
Heerlijk, gevulde eieren! Er zijn verschillende variaties mogelijk. Deze lijkt ons heerlijk.
Heerlijk, gevulde eieren! Er zijn verschillende variaties mogelijk. Deze lijkt ons heerlijk.
Dit heb je nodig:
-4 eieren
-100 g boter of margarine, op kamertemperatuur
-kappertjes / peterselie / tomatenketchup
-kropsla
-tomaat
-komkommer
-optioneel: aroma
-zout en peper
Aan de slag:
1. Kook de eieren hard. Pel ze en snijd in helften.
2. Zeef voor de eiboter de dooiers (neem geen metaalzeef) en vermeng met zachtgeroerde boter of margarine. Breng het mengsel op smaak met zout, peper en desgewenst wat aroma.
3. Snijd van de eihelften een kapje af, zodat ze kunnen staan. Vul ze met de eiboter en garneer met een kappertje, stukje peterselie of een beetje ketchup.
4. Garneer een schaal met kropsla, tomaat en komkommer en leg de eieren hierop.
Variatie
Tomatenboter: meng door de eiboter een beetje tomatenpuree of zacht-zure tomatenketchup en wat zeer fijngehakte ui.
Anno nu: gevulde eieren met waterkers
-klein handje waterkers
-2 eetl mayonaise
1. Snijd de helft van de waterkers heel fijn, en meng dit samen met de mayonaise door de eidooier.
2. Vul de eieren met de waterkers-mayonaise en garneer met een blaadje waterkers.
Leuke tip!
Dit recept komt uit het boek 'Alles kip & ei?'. In dit leuke boek lees je over de geschiedenis van de kip- en ei reclames. Wie kent niet de slogans als 'Breek de dag, tik 'n eitje' en 'Kip, 't meest veelzijdige stukje vlees'? Door de recepten van vroeger en nu is dit een geschikt boek voor de liefhebber!
Alles kip & ei?
Wilbert Schreurs
Caplan Publishing B.V.
Bestellen kan hier voor € 19,95