Recept voor gevulde kipfilets met tomaten-paprikasaus
4 augustus 2011
Dit recept voor gevulde kipfilets is erg eenvoudig te bereiden en is heel erg lekker! Eet het bijvoorbeeld met brood en een groene salade.
Dit recept voor gevulde kipfilets is erg eenvoudig te bereiden en is heel erg lekker! Eet het bijvoorbeeld met brood en een groene salade.
Hoofdgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 4 flinke kipfilets (à 150 g)
- 8 plakjes chorizo
- 80 g zachte geitenkaas
- 2 el olijfolie
Voor de saus:
- 1 blik tomaten op sap (400 g)
- 3 geroosterde paprika’s (pot), uitgelekt
- 1 ui, in stukken
- 1 tl gedroogde tijm
- eventueel 2 el fijngehakte platte peterselie om te garneren
Extra: 4 satéprikkers, keukenmachine of staafmixer.
Aan de slag!
- Snijd de kipfilets over de lengte open en bestrooi ze met zout en peper.
- Vul elke filet met 2 plakjes chorizo en een beetje geitenkaas.
- Rijg ze dicht met een satéprikker.
- Pureer voor de saus de tomaten met de paprika’s, ui en tijm.
- Verhit de olie in een ruime hapjespan of braadpan.
- Braad de kipfilets rondom bruin aan.
- Neem de pan even van het vuur en schenk de tomatensaus erbij.
- Zet de pan weer op het vuur en laat de kip op laag vuur ca. 15 minuten sudderen.
- Breng de saus op smaak met zout en peper.
- Strooi er eventueel de peterselie over.
Lekker met brood en een groene salade.
Bereidingstijd: ca. 30 minuten.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk. M.m.v.: Ikea, Kitsch Kitchen, & Klevering-zuid, Nijhof woonwarenhuis, Studio Bazar, Zara home.