Recept voor gevulde koeken van Laura’s Bakery
14 maart 2019
Laura’s Bakery is de grootste bakblog van Nederland! En hoe fijn: Laura neemt iedere week de tijd om voor ons een column te schrijven. Haar column is natuurlijk niet af zonder recept. Deze week: gevulde koeken.
Laura’s Bakery is de grootste bakblog van Nederland! En hoe fijn: Laura neemt iedere week de tijd om voor ons een column te schrijven. Haar column is natuurlijk niet af zonder recept. Deze week: gevulde koeken.
Voor 14 koeken
Bereidingstijd: 45 minuten
Oventijd: 12-14 minuten
Ingrediënten deeg
• 350 g bloem
• 200 g witte basterdsuiker
• snuf zout
• rasp van 1 citroen
• 250 g boter.
Ook leuk: lees de wekelijkse column van Laura’s Bakery
Voor de vulling en decoratie
• 250 g amandelspijs
• 1 ei (helft voor vulling, rest voor afsmeren)
• amandelen. Extra nodig: bakplaat met bakpapier
Aan de slag
1. Doe in een kom bloem, suiker, zout en citroenrasp bij elkaar en roer even door. Voeg de boter toe en kneed tot een stevig deeg.
2. Verpak het deeg in folie en laat een half uur rusten.
3. Bereid ondertussen de vulling, kluts het ei en voeg de helft toe aan het spijs. Kneed tot een soepele vulling.
4. Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot ongeveer 5mm dikte. Steek 28 rondjes uit van ongeveer 8 cm.
5. Leg de helft van de rondjes op een met bakpapier beklede plaat, verdeel de spijsvulling erover, houd hierbij de randen vrij.
6. Leg de overige stukjes deeg over de vulling heen, duw de randen zachtjes aan.
7. Bestrijk de koeken met het overgebleven ei, druk er een aantal amandelen in en smeer nogmaals af met ei.
8. Bak de gevulde koeken in 12-14 minuten op 200ºC boven- en onderwarmte.
Tip: Ook lekker met wat speculaaskruiden door het deeg.
Bewaren: in een trommel zijn de gevulde koeken ongeveer een week houdbaar.
Probeer ook eens deze amandel-frambozenmuffins van Laura’s Bakery