Placeholder

Recept voor gevulde paprika met bulgur & feta

Vegetarisch hoofdgerecht, maar ook lekker met blokjes chorizo of salami.

Vegetarisch hoofdgerecht, maar ook lekker met blokjes chorizo of salami.

Ingrediënten: 1 pak bulgur (275 g) • 1 kleine courgette • 200 g feta • 75 g gemarineerde olijven (in olie) • 1 bosje platte peterselie • 4 rode zoete puntpaprika’s • 2 el ongezouten gepelde pistachenoten, grofgehakt

Week de bulgur in een ruime schaal volgens de aanwijzingen met 550 ml kokend water. Snijd intussen de courgette en feta in blokjes. Hak de olijven en peterselie grof. Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Leg de helften op 4 borden. Schep de courgette, feta, olijven en peterselie door de bulgur. Voeg ook 2-3 el van de marinade van de olijven toe. Breng op smaak met zout en peper. Schep de bulgur op de paprika’s en bestrooi met de pistachenoten.

Bereidingstijd: 15 minuten