Placeholder

Recept voor gevulde paprika’s met basilicum en ansjovis

Etentje met je vriendinnen? Maak dan dit prachtige voorgerecht van gevulde paprika, je maakt gegarandeerd indruk! Heerlijk met een warme ciabatta.

Etentje met je vriendinnen? Maak dan dit prachtige voorgerecht van gevulde paprika, je maakt gegarandeerd indruk! Heerlijk met een warme ciabatta.

Lunch- of voorgerecht voor vier personen.

Boodschappenlijstje:

  • 4 grote rode of oranje paprika’s
  • 4 tomaten
  • 4 takjes basilicum, in dunne reepjes
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 1 el kappertjes, uitgelekt
  • 8 ansjovisfilets op olie, uitgelekt
  • 2 bollen mozzarella, in plakje
  • olijfolie om te besprenkelen
  • 1 (afbak)ciabatta om erbij te serveren

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Snijd de paprika’s in de lengte doormidden en verwijder de steeltjes en zaadjes.
  3. Ontvel de tomaten: kruis en ze met een scherp mesje bovenop in en dompel ze 1 minuut onder in kokend water tot de velletjes loslaten.
  4. Spoel ze onder koud stromend water en verwijder de velletjes en zaadjes.
  5. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  6. Meng in een kommetje de tomaat met basilicum, knoflook en kappertjes.
  7. Verdeel het tomatenmengsel over de halve paprika’s.
  8. Leg op elke paprika een ansjovisfilet en enkele plakjes mozzarella.
  9. Besprenkel de gevulde paprika’s met olijfolie en strooi er zout en peper over.
  10. Leg ze in een ingevette ovenschaal en bak ze 25-30 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is en de paprika’s zacht zijn.
  11. Lekker met warme ciabatta.

 

Credit
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk.
Bereiding: Goran Todorovic.