Recept voor Gevulde paprike met safraan risotto, groene kruiden en pecorino
Tekst: Vriendin
21 mei 2017
Op zoek naar een kleurrijk én gezond recept? Maak deze heerlijke gevulde paprika!
Op zoek naar een kleurrijk én gezond recept? Maak deze heerlijke gevulde paprika!
Ingrediënten:
• 1 mespuntje saffraandraadjes
• 1 glas witte wijn
• 1 liter groentebouillon (van tablet)
• 2 sjalotjes, gesnipperd
• 350 g risottorijst (bijvoorbeeld Arborio)
• 10 g platte peterselie
• 20 g basilicum
• 4 rode paprika’s
• 50 g pecorino
Week de saffraandraadjes in de witte wijn. Verhit de bouillon in een pan. Fruit in een andere pan de sjalotjes in de boter en voeg na ca. 3 minuten de rijst toe. Bak de rijst mee tot hij goed heet is en blus af met de witte wijn en saffraan. Laat de wijn verdampen en voeg dan een scheut bouillon toe. Blijf roeren totdat de bouillon geheel is opgenomen door de rijst en voeg dan een nieuwe scheut bouillon toe. Ga zo door tot alle bouillon op is en de rijst beetgaar, dat duurt ca. 20 minuten. Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C. Snijd de paprika’s door de stelen doormidden en verwijder de zaden.
Leg ze naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 10 minuten in het midden van de oven. Houd een paar mooie blaadjes van de kruiden apart en hak de rest fijn. Roer de gehakte kruiden door de gare risotto en vul er de paprika’s mee. Zet nog 10 minuten terug in de oven. Garneer met de achter- gehouden kruiden. Snijd met een dunschiller of kaasschaaf dunne plakjes van de pecorino en verdeel over de paprika’s.
Bereidingstijd: 35 minuten Oventijd: 20 minuten
Meer van Vriendin
Extra
Waarom het belangrijk is om goed geïnformeerd te zijn over gezondheidsproducten