Recept voor gevulde soep met kerstomaatjes
Tekst: Vriendin
21 augustus 2016
Kippensoep met kerstomaatjes, verse selderij, courgette en aardappel.
Kippensoep met kerstomaatjes, verse selderij, courgette en aardappel.
Boodschappenlijstje voor 4 personen
-4 halve kipfilets
-1 l kippenbouillon
-25 g boter of margarine
-2 grote geschilde aardappelen in blokjes
-1 ui in ringen
-1 courgette in reepjes
-1 groene ontpitte Chilipeper in stukjes
-1 stengel sereh (citroengras) in stukjes
-50 g dunne rijstnoedels
-200 g kerstomaatjes
-peper uit de molen
-fijngehakte selderij
Extra: soeppan, koekenpan, plank
Doe de kip in de pan met bouillon. Laat de kip hierin ca. 10 minuten garen. Neem de kip er uit en snijd de kip in lange repen. Verwarm dan de boter in de koekenpan. Roerbak hierin de aardappel, de ui en de courgette. Voeg de peper, de sereh en een scheut bouillon toe. Laat dit ca. 10 minuten pruttelen. Giet dan alles terug in de soeppan en voeg de noedels toe. Kook die een paar minuten. Voeg de kip, de tomaatjes toe en maak op smaak af met peper. Verwarm dit nog even en garneer met de selderij.
Lekker met: zelfgemaakte soepstengels.
Bereidingstijd: 35 minuten
Meer van Vriendin
Extra
Waarom het belangrijk is om goed geïnformeerd te zijn over gezondheidsproducten