Recept voor gevulde witlofhapjes
2 juni 2013
Gezond tussendoortje, lekker voorgerecht of een witlofsalade als bijgerecht. Kortom: je kunt alle kanten op met dit gerecht!
Gezond tussendoortje, lekker voorgerecht of een witlofsalade als bijgerecht. Kortom: je kunt alle kanten op met dit gerecht!
Recept voor 6-8 hapjes.
Boodschappenlijstje:
- 2 eieren
- 1 witlof
- 1 bosui/lente-ui
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel yoghurt
- 50 gram kipreepjes
- verse bieslook
- snufje zout en peper
Aan de slag!
- Begin met het koken van de eieren. Hiervoor zet je een pannetje water op en kook je de eieren, hard of hard-zacht, in ongeveer 6-8 minuten.
- Ondertussen snijd je het bosuitje in kleine ringetjes, de verse bieslook in kleine stukjes en haal je de blaadjes van de witlof af.
- Als de eieren klaar zijn, pel je ze en leg je de eieren in een bakje.
- Prak met een vork de eieren in stukjes en voeg daarna de yoghurt en mayonaise toe en roer dit goed door.
- Voeg daarna ook de kipreepjes, de verse bieslook, het gesneden bosuitje toe.
- Roer dit nogmaals goed door en breng het eventueel nog wat extra op smaak met zout en peper.
- Schep met een lepel voorzichtig in de witlofblaadjes een eetlepel van de ‘eiersalade’.
- Ga zo door totdat de eierensalade of de witlof op is.
- Heb je nou te weinig eiersalade of teveel witlof, dan kun je de rest van de witlof in stukjes snijden en ook dit gebruiken als vulling.
Bereidingstijd: 20 minuten
Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com