Recept voor gevulde witlofschuitjes
4 augustus 2011
Vul eens een groente in plaats van een pasteitje of een wrap! De frisse bite van rauwe witlof past heel goed bij de romige smaak van kazen.
Vul eens een groente in plaats van een pasteitje of een wrap! De frisse bite van rauwe witlof past heel goed bij de romige smaak van kazen.
Voor-/bijgerecht voor 2 personen
Boodschappenlijstje:
- 2 struikjes witlof
- 1-2 takjes tijm
- 50 g mascarpone
- 50 g geraspte Hollandse geitenkaas
- versgemalen zwarte peper
- 1 1/2 el honing
- 2 el pijnboompitten
- 1 el olijfolie
Aan de slag!
- Verwarm de grill of de oven voor op de hoogste stand.
- Vet de bakplaat in met olie.
- Maak de witlofblaadjes voorzichtig los, was ze en dep ze droog: je hebt er ca. 20 nodig, de kleinste binnenste blaadjes worden niet gebruikt.
- Neem de tijmblaadjes van de takjes en meng tijm, mascarpone, geitenkaas en peper met een vork door elkaar.
- Vul de blaadjes witlof met het kaasmengsel en leg ze op de bakplaat.
- Druppel de honing erover en bestrooi met de pijnboompitjes.
- Schuif de blaadjes ca. 5 cm onder de hete grill en rooster ze kort totdat de kaas iets gesmolten is.
Tekst: Maaike Visser. Foto: Peter Kooijman. Styling: Susanne Houx. Recepten en foto’s gerechten: AGF Promotie Nederland.