Recept voor gevulde witlofschuitjes
Tekst: Vriendin
4 augustus 2011
Vul eens een groente in plaats van een pasteitje of een wrap! De frisse bite van rauwe witlof past heel goed bij de romige smaak van kazen.
Vul eens een groente in plaats van een pasteitje of een wrap! De frisse bite van rauwe witlof past heel goed bij de romige smaak van kazen.
Voor-/bijgerecht voor 2 personen
Boodschappenlijstje:
- 2 struikjes witlof
- 1-2 takjes tijm
- 50 g mascarpone
- 50 g geraspte Hollandse geitenkaas
- versgemalen zwarte peper
- 1 1/2 el honing
- 2 el pijnboompitten
- 1 el olijfolie
Aan de slag!
- Verwarm de grill of de oven voor op de hoogste stand.
- Vet de bakplaat in met olie.
- Maak de witlofblaadjes voorzichtig los, was ze en dep ze droog: je hebt er ca. 20 nodig, de kleinste binnenste blaadjes worden niet gebruikt.
- Neem de tijmblaadjes van de takjes en meng tijm, mascarpone, geitenkaas en peper met een vork door elkaar.
- Vul de blaadjes witlof met het kaasmengsel en leg ze op de bakplaat.
- Druppel de honing erover en bestrooi met de pijnboompitjes.
- Schuif de blaadjes ca. 5 cm onder de hete grill en rooster ze kort totdat de kaas iets gesmolten is.
Tekst: Maaike Visser. Foto: Peter Kooijman. Styling: Susanne Houx. Recepten en foto’s gerechten: AGF Promotie Nederland.
Meer van Vriendin
Extra
Waarom het belangrijk is om goed geïnformeerd te zijn over gezondheidsproducten
Gezondheidsproducten spelen een grote rol in ons dagelijks leven. Of het nu gaat om supplementen, natuurlijke middeltjes of cosmetische producten met gezondheidsclaims, de keuze is reuze. Maar hoe weet je wat betrouwbaar en effectief is? Betrouwbare informatie is daarbij onmisbaar. Goede bronnen waar je onafhankelijke informatie kunt vinden over medicijnen, supplementen en hun werking zoals Consumed zijn belangrijk om te gebruiken. Door je goed te informeren, kun je betere keuzes maken voor jouw gezondheid.