Placeholder

Recept voor gewokte asperges en tofu

Het aspergeseizoen is begonnen! Maak dit eenvoudige gerecht in een handomdraai klaar. Lekker en vegetarisch: gemakkelijk groen.

Het aspergeseizoen is begonnen! Maak dit eenvoudige gerecht in een handomdraai klaar. Lekker en vegetarisch: gemakkelijk groen.

Hoofdgerecht voor 2 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 125 gram Chinese eiermie
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 250 gram tofu (in blokjes gesneden)
  • 1 teen knoflook
  • 2 in ringen gesneden bosui,
  • 100 gram groene aspergetips
  • 200 gram peultjes
  • 1,5 eetlepel sojasaus
  • 1,5 eetlepel citroensap
  • zout en sambal

Aan de slag!

  1. Kook de eiermie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.
  2. Verhit de zonnebloemolie in een wok.
  3. Bak hier de tofu goudbruin en knapperig.
  4. Neem ze uit de pan.
  5. Roerbak in het bakvet de teen knoflook, bosui, aspergetips en peultjes 3 minuten.
  6. Voeg de mie en tofu toe en meng er de sojasaus en citroensap door.
  7. Breng op smaak met zout en sambal.

Bereidingstijd: ca. 20 minuten.

Productie: Maaike Visser. Eindredactie: Yvonne Polman. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Goran Todorovic. Recepten: Tal Maes.