Recept voor gewokte asperges en tofu
20 april 2012
Het aspergeseizoen is begonnen! Maak dit eenvoudige gerecht in een handomdraai klaar. Lekker en vegetarisch: gemakkelijk groen.
Het aspergeseizoen is begonnen! Maak dit eenvoudige gerecht in een handomdraai klaar. Lekker en vegetarisch: gemakkelijk groen.
Hoofdgerecht voor 2 personen.
Boodschappenlijstje:
- 125 gram Chinese eiermie
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 250 gram tofu (in blokjes gesneden)
- 1 teen knoflook
- 2 in ringen gesneden bosui,
- 100 gram groene aspergetips
- 200 gram peultjes
- 1,5 eetlepel sojasaus
- 1,5 eetlepel citroensap
- zout en sambal
Aan de slag!
- Kook de eiermie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.
- Verhit de zonnebloemolie in een wok.
- Bak hier de tofu goudbruin en knapperig.
- Neem ze uit de pan.
- Roerbak in het bakvet de teen knoflook, bosui, aspergetips en peultjes 3 minuten.
- Voeg de mie en tofu toe en meng er de sojasaus en citroensap door.
- Breng op smaak met zout en sambal.
Bereidingstijd: ca. 20 minuten.
Productie: Maaike Visser. Eindredactie: Yvonne Polman. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Goran Todorovic. Recepten: Tal Maes.