Recept voor Gin-tonicgranita met citroen
3 november 2012
In ijsvorm is deze populaire mix heel bijzonder. Granita is knisperend ijs dat je krijgt door het mengsel tijdens het bevriezen regelmatig door te scheppen. Serveer de granita in mooie, kleine glaasjes.
In ijsvorm is deze populaire mix heel bijzonder. Granita is knisperend ijs dat je krijgt door het mengsel tijdens het bevriezen regelmatig door te scheppen. Serveer de granita in mooie, kleine glaasjes.
Drankje/ijsje, 8 personen
Boodschappenlijstje:
- 6 dl tonic
- 2 dl gin
- 4 el citroensap
- 8 schijfjes citroen, voor de garnering
Aan de slag!
- Meng in een plastic vriesdoos de tonic met de gin en de citroen.
- Zet de doos afgedekt in de diepvries.
- Schep, zodra zich op de binnenkant van de doos ijskristallen vormen, het mengsel elk halfuur met een vork door.
- Na ca. 4 uur is het mengsel goed bevroren.
- Schep de granita in kleine glaasjes en hang aan elk glas een schijfje citroen. Geef er kleine lepeltjes bij.
Tip: Ben je geen gin-tonic fan? Maak deze granita dan bijvoorbeeld met cola, rum en citroensap. Een alcoholvrije granita met alleen tonic en citroensap is ook heel lekker. Of meng gelijke delen cola en 7-up met citroensap en vries het zoals hierboven beschreven in.
Recepten: Tal Maes. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desirée van Dijk