Recept voor gnocchi met ham en doperwtjes
7 december 2018
Heb jij weleens gnocchi gegeten? Het is een pastasoort gemaakt van aardappel. Je kunt het met van alles combineren en het hoeft maar 3 minuten te koken. Ideaal!
Heb jij weleens gnocchi gegeten? Het is een pastasoort gemaakt van aardappel. Je kunt het met van alles combineren en het hoeft maar 3 minuten te koken. Ideaal!
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten:
• 40 g boter
• 6 sjalotjes, in vieren gesneden
• 250 g hamblokjes
• 300 g doperwtjes (uit de diepvries)
• zout en peper
• 125 ml kippenbouillon
• 500 g gnocchi
• 20 g platte peterselie, fijngesneden
• 40 g geraspte Parmezaanse kaas
Aan de slag:
1. Smelt de boter in een grote koekenpan, voeg de sjalotjes toe en bak op een zacht vuur al roerend in 5 minuten. Voeg de ham toe en bak 3 minuten mee. Roer de doperwtjes erdoor met wat zout en peper.
2. Schenk de kippenbouillon in de pan, verhoog het vuur, leg een deksel op de pan en laat 6 minuten koken. Voeg de gnocchi toe, leg het deksel terug en laat nog 3 minuten koken.
3. Haal de pan van het vuur af, roer de peterselie en Parmezaanse kaas erdoor en serveer.