Placeholder

Recept voor Griekse salade met gekruide gehaktballetjes

Een Griekse salade is áltijd goed. Voeg ter variatie eens wat gekruide gehaktballetjes toe.

Een Griekse salade is áltijd goed. Voeg ter variatie eens wat gekruide gehaktballetjes toe.

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:
• 1 rode ui, in ringen
• 2 el rodewijnazijn
• 1 komkommer, in halve plakjes
• 250 g gemengde snoeptomaatjes (geel, oranje en rood), gehalveerd
• 1 gele paprika, in repen
• 1 groene paprika, in repen
• 10 g verse oregano, grof gehakt
• 6 el extra vierge olijfolie
• 200 g feta, in blokjes
• 10 g verse dille, fijngehakt
• 100 g zwarte olijven
• 400 g gekruide gehaktballetjes (zie het recept onderaan deze pagina)

Aan de slag:
1. Meng de uiringen met de wijnazijn en laat 15 minuten staan.
2. Meng in een kom de komkommer, tomaatjes, paprika en oregano. Voeg de uien met azijn, olijfolie en peper en zout naar smaak toe. Meng alles goed en verdeel over een mooie kom of schaal. Meng de feta met de dille en verdeel met de olijven over de salade.
3. Bak de gehaktballetjes in een paar eetlepels boter of olie rondom bruin en laat ze 5 minuten doorgaren op laag vuur met een deksel op de pan. 

Tip: Lekker met een stuk vers stokbrood

Kruidige gehaktballetjes:
Gehaktballetjes kun je kant-en-klaar in de supermarkt kopen. Maar zelf maken kan natuurlijk ook. Bijvoorbeeld van lamsgehakt. Meng 350 lamsgehakt met 25 g paneermeel, 1 ei, 1 tl gedroogde oregano, 1 tl gerookt paprikapoeder, 1 tl gemalen komijnzaad, 1 tl kaneel en 1 tl zout. Draai er balletjes van en bak ze op een middelhoog vuurtje gaar.

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur en foodstyling: Eke Mariën